måndag 30 december 2013

Julklappar II

Det här med att komma på vad som ska ges i julklapp kan vara ett gissel men i år gick det väldigt lätt. Den ena idén efter den andra dök upp men jag ville ju att det skulle vara nånting personligt till var och en och som de förhoppningsvis också skulle tycka om. Det är ju så att i varje liten sak jag gör virkas/stickas eller sys det in en massa kärlek just bara till den personen. Två klappar var väldigt lätta, två sjalar skulle virkas.


Dödskallesjal och Spindelsjal
Mönster finns här hos en av mina favoritbloggare.

Sen blev det lite svårare men då är det tur att man bara kan slötitta runt på nätet och som nåt magiskt under, dök en bild upp och jag fick en idé!
En halsduk såklart! 


Finns det nånting som är tråkigare än resårstickning? Nja, jag tycker det är dötrist sticka strumpskaft och att då göra en halsduk i sisådär 180 cm lät inte så lockande, dessutom i rätt tunt garn men den var faktiskt rolig göra. Ibland förvånar man sig själv och det var liksom väldigt spännande se hur färgskiftningarna blev. Det var som en sporre så jag glömde bort att det var tråkigt.  Lätt som en plätt är resårstickning att sticka så det passade bra göra framför teven.

Så här gjorde jag


Material: 1 nystan Stella, 2 nystan svart Fabel
Stickor nr 4,5 (använde 2 strumpstickor)
Storlek: ca 15 cm bred och 175-180 lång

Hela halsduken är stickad med 2 varv Stella och 2 varv svart Fabel.

Lägg upp 44 maskor med svart.
Varv 1: Sticka en rät, en avig, lyft sista maskan på varvet. Vänd.
Varv 2: Sticka första maskan rät, avig maska på avig, rät maska på rät (resårstickning) till sista maskan som lyfts.
Byt färg till Stella och upprepa varv 1 och 2 till önskad längd.
Avsluta med två varv i svart, maska av.
OBS!!
Sista maskan lyfts på ALLA varv för att få fina kanter.

Prova, finns så många fina flerfärgade garner och varför inte använda två olika flerfärgade och randa? Kan bli hur läckert som helst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar